אכילה עם גוי

שלום עליכם
במקום עבודתי יש 3 גויים שאוכלים איתנו בחדר אוכל האם האיסור בכל מצב וזמן?
מדוע לא ממספרים את השאלות שנשלחים אליכם לענ"ד זה נוח לדוגמא שו"ת הרב מוצפי
תודה לכם אתרכם מבורך המשיכו לעשות חיל

תשובה:

שלום רב

האיסור הוא לאכול יחד על שולחן אחד, ומקורו בשו”ע סי’ קנב, כדי שלא יבוא להחטיא את הישראל, שנאמר “וקרא לך ואכלת מזבחו”. והוא בכלל החיוב להתרחק מאומות העולם ולא להתרועע עמם. אינני יודע צד קולא בזה. השאלות ממוספרות רק באתר לא רואים את המספרים. למה בעצם יש צורך במספר?