מה לעשות לעילוי נשמת אמא ז״ל כשאני בחו"ל

שלום רב..אמא ז״ל נפטרה לפני 10 ימים מכיוון שאני גרה בחו״ל לצערי לא הייתה לי את האפשרות להגיע התאבלתי בדירתי בהדרכתו של רבי מחב״ד,לצערי פיננסית אין באפשרותי להגיע גם לשלושים,האם בכך אני מצערת את הנשמה של אימי?! האם אני צריכה להכות על חטא,אין לי מנוח יום וליילה על שלא הייתי בלוויה,מתפללת לאלוקים שנשמתה של אימי תנוח ולא רוצה לגרום לה כל צער.אשמח לתשובה…תבורכו בשורות טובות

תשובה:

שלום רב,

חס ושלום, את לא צריכה להרגיש כך. אין חובה להיות בבית שאר האבלים. בודאי ישבת שבעה בנכר על אמך כדת וכדין.

אם אין חובה להגיע לשלושים. אפילו הבנים שרוצים לעלות לקבר ולומר קדיש כותב הגרש"ז אוירבך שאם הם באים מחו"ל כבר עדיף שיתנו את כסף הנסיעה לצדקה לעילוי נשמת הנפטר/ת.

לכן, אם את רוצה לעשות טוב לנשמה של אמא, זה רק להתפלל לעילוי נשמתה, ולהתחזק בהקפדה על שמירת המצוות, ואין ספק שזה יהיה לה טוב עשרת מונים מהעובדה שתגיעי לקברה ביום השלושים.

הצטרף לדיון

תגובה 1