ברכת הטוב והמטיב על יין

מה הבדל בין מורנו לרבנו 2 שומע קידוש ולא אוכל שם תסעודה אלא במקום אחר מתחת הבית ומה הדין שאני לא רואה תמקום הסעודהבמצב זה?3 מה קורה אם הבאתי תיין על השולחן מברך הטוב מטיב או דוקא שבא היין באמצע סעודה ומה אם סימתי תראשון והביאו תשני?4 האם קודם כל ס"ת אח"כ תפילה אם אני מהפך את זה זה בדיעבד או שלא משנה ואם משנה למה זה כך תודה רבה! וישר כוח על הסבלנות!!

תשובה:

שלום רב

הקידוש חייב להיות במקום סעודה, ראה שו"ע סי' רעא, ולכן לא ניתן כך לעשות. תעשה גם את הקידוש במקום בו אתה סועד.

גם אם הבאת את היין השני ואפילו לגמת ממנו ואתה עדיין בתוך אותה סעודה דעת רוב הפוסקים שרשאי לברך, אבל לא כשהוא היה לפניך בברכת הגפן, וכן צריך שישאר עוד מהראשון. יש אגב עוד תנאים [שאחרים שותים איתו וכו', יש לעיין היטב במשנה ברורה בסי' קעה.

הסדר אינו מעכב [כאשר אתה מאחר וכו'].

מקורות:

על כך שאפילו טעם מהשני יכול לברך, ראה שערי הברכה פרק יח סעיף מב והערה סג בדעת הפוסקים בזה.