ניחום אבלים בשנת אבל על מות אמא

אני לפני כמה ימים סיימתי חודש של פטירתה של אמא שלי ז"ל.אמא של חברה מילדות נפטרה אני יודעת שבזמן שבשנת אבל אסור ללכת לבית העלמין האם לבית מותר לי לנחם את המשפחה

תשובה:

שלום רב

יש לך טעות. מותר לנחם וגם ללכת לבית העלמין, מה שנהגו הוא שלא ללכת לקבר של אמא עד תום השנה הראשונה. לא באים לקברו של הנפטר בתוך השנה, אבל לשאר קברים אין בעיה, ובודאי שאין כל בעיה לנחם אבלים.

בשורות טובות.