ברכה על נטילת ידים בבוקר – מתי?

שלום הרב!
אדם שנצרך לנקביו בבוקר מה יעשה? האם מיד ילך להתפנות ולאחר מכן יטול ידיו לסירוגין ויברך על נטילת ידיים ואחכ אשר יצר?
או שעליו מיד ליטול ידיו לברך על נטילת ידיים ולאחר מכן לעשות צרכיו ולברך אשר יצר?

תשובה:

שלום רב

יטול ידים שש פעמים לסירוגין ללא ברכה, ילך לשירותים ויחזור ויטול ידיו, ואז יוכל לברך אם אכן הוא הולך לתפילה מיד. אבל אם יש חשש שיזדקק שוב לשירותים לפני התפילה, יברך בפעם האחרונה שהוא מנקה ידיו לתפילה.

מקורות:

ראה משנה ברורה וביאור הלכה בתחילת סי' ד. חשוב לדעת, הברכה על נטילת ידים יש לה שני טעמים בראשונים, או נקיות לתפילה או על שנעשה בריה חדשה וככהן התקדש בכיור, הנטילה משום רוח רעה אינה מחוייבת ברכה.

מנהג רבים מבני אשכנז לומר את הברכה כחלק מברכות השחר ולא בשעה שנוטלים ידים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    לא הבנתי. כשאני קמה בבוקר ונוטלת ידיים לסירוגין איני צריכה לברך על נטילת ידיים ? ואז לעשות צרכיי וליטול ידיים ולברך על נטילת ידיים ואז אשר יצר ?
    מה עושים עמרגישים צורך להתפנות מיד כשקמים ?