ברכה על ביסלי בתוך הסעודה

שלום
רציתי לשאול האם למעשה פוסקים שצריכים לברך על ביסלי או שאר חטיפים בתוך הסעודה, דהיינו אחרי ברכת המוציא, כיון שכך כתוב בספר הלכתי, אבל לא מובן לי אם יש חילוק כשאוכלים אותו לתענוג או כמו עוד מאכל, תודה,
זלמן

תשובה:

שלום רב

הוראת הגרי"ש אלישיב היא שביסלי למרות שברכתו מזונות אין לו תואר פת, והוא בכלל פת הבאה בכיסנין שהואיל ונאכלת לתענוג בדרך כלל [גם אם עכשיו אתה אוכל לשובע], מברכים עליה בסעודה. ההבדל בין אכילה לשובע או לתענוג, שכאשר זה נאכל כחלק מעיקר הסעודה אם תאכל תחילה וסוף עם פת ביחד זה נכלל בברכת הפת, וכאשר זה נאכל לתענוג לא מועילה אכילה תחילה וסוף עם פת.

הצטרף לדיון

תגובה 1