שכר בטלה בלימוד תורה

שלום, הגמרא בנדרים לז. מה אני בחינם אף אתם בחינם , והירושלמי כותב שכר בטלה שלוקחים , ונשאלת שאלה , אם אדם עושה שיעורי תורה בבית מדרש ומשלמים לו חודשית האם עליו לחלק את השיעורים לפי שעות ולא גלובלי? שיוצא חודשים שיש פחות שעות ויש חודשים שיש יותר, ואם שכר בטלה מותר אז האם חייב לחלק לפי שעות בלבד? ושאלה שנייה לרמבם שכתב ת״ת י ג , האם לדעתו זה בעיה שכר בטלה?

תשובה:

שלום רב

שכר בטלה אינו חייב להיות קצוב לפי שעות ממש, הרעיון בשכר בטלה הוא שאדם מפסיד בכך שאינו עובד במקום אחר, זה נכון גם אם לפעמים השעות פחותות, סך הכל בגלל שהוא מרכז את מאמציו ומייחד את בקריו או לילותיו לענין הזה, הוא מנוע מלקבל בזמן זה מלאכה אחרת בקביעות. כמו כן אין סכום ברור לשכר בטלה, ממילא אין מקום לשאלה, מה שתקצוב באופן הגיוני הוא טוב.

לא הבנתי לאיזה רמב"ם כוונתך.