יום הולדת לתינוקת בשנת אבל

שלום רב
אמי נפטרה לפני חודש ימים ויום למחרת ישבתי לאכול צהריים עם 2 מאחי וגיסתי ומסעדה.אנחנו מעדה אשכנזית ושכחתי שאצלנו על מות הורים לא נהוג תקופה של שנה מוסיקה אירועים שמחות בגדים חדשים ואני מרגישה ששכחתי וזה מציק לי מאוד שישבתי האם זה אבון שאלה 1 ויש לי עוד שאלה הבת שלי תהיה יומיים בת שנה אני רוצה לחגוג כמובן בלי מוסיקה עוגה כיבוד שתיה למשפחה הקרובה האם זה מותר כי הכל כבר מאורגן תודה…

תשובה:

שלום רב

המוזיקה אכן אסורה בשנה הראשונה, וגם מסיבת מרעים אסורה כמבואר בשולחן ערוך בסי' שצא, אבל ישיבה עם שני אחים אם היא דבר סטנדרטי יש מקום להקל.

אין לערוך מסיבת יום הולדת לילדה כזו בשנת אבל מהטעם האמור. ילדה גדולה יותר שמבינה וצריכה את המסיבה זה כמובן סיפור אחר, אבל במקרה שלך יש להחמיר.