בשר בחלב בזריקת הפסולת לפח / ברכה על פרוסות באגט אפויות

שלום

שתי שאלות שלא קשורות אחת לשניה.

א. אם בפח האשפה יש דבר חלבי (כמו מעדן לאחר שאכלו אותו, עטיפת קופסת שוקולד וכד'), האם מותר לזרוק לתוכו עצמות עוף וכיו"ב? ייתכן מאד והם יגעו אחד בשני, האם זה נכנס באיסור של בישול בשר וחלב? והאם יש בזה הבדל בין ספרדים לאשכנזים.

ב. ישנו מוצר של עלית הנקרא "קראנצ'", שזה בעצם "פרוסות באגט אפויות בתנור" כלשונם על האריזה, אם זה ממש פרוסות לחם אז ברכתו לכאורה המוציא לא? על האריזה כתוב שברכתו מזונות. המוצר בהכשר בדצ העדה החרדית.
מדוע מזונות, והאם יש בזה הבדל בין ספרדים לאשכנזים.

תודה רבה!!

נ.ב – האם להבא כשיש שתי שאלות שונות עדיף לשלוח כשתי שאלות נפרדות או שכפי שעשיתי זה גם בסדר?

תשובה:

שלום רב

  1. אם זה חם בחום שהיד סולדת בו [45מעלות] אסור לזרוק כדי שלא לבשל בשר בחלב, אבל בדרך כלל אחרי האוכל כבר העצמות לא חמות.
  2. חתיכות קטנות שנאפו לכתחילה מטובלות ולקינוח ברכתם מזונות, ראה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כך הובא בשערי הברכה שם ממדריך הכשרות שלך העדה החרדית, זאת משום שמתחילה העיסה נעשית כדי לעשותם קטנים ומתובלים, וכנראה כך גם במקרה שלך. אגב הביא שם שהגרי"ש אלישיב פקפק בזה..