קדיש ביחידות

שלום
ויום טוב
כבוד הרב.
שאלתי האם אפשר , בשלושת התפלות של יום להגיד קדיש ביחד בבית .

תודה רבה
האם אקבל תשובה
כבוד הרב.

תשובה:

שלום רב

בודאי תקבל תשובה, כולם אצלנו מקבלים ב"ה.

אני מבין שכוונתך לומר קדיש ביחידות בלא מנין, זה אי אפשר, קדיש הוא מכלל הדברים שבקדושה שאינם נאמרים אלא במנין עשרה גברים, שנאמר "ונקדשתי בתוך בני ישראל".

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. בוקר טוב כבוד הרב
    אבי אומר לי שרב אמר לו להגיד קדיש על הוריו הוא ואחיו ללא מניין, אך רק שלא יגידו "ונאמר אמן"
    הם עושים זאת כבר שנים.
    האם זה יכול להיות?
    אם זה לא יכול להיות, אז האם כדאי להגיד לו? כי לפחות הם חושבים שהם עושים מצווה ואולי זה באמת נחשב להם כמצווה.
    יום טוב

  2. לא יכול להיות. אם אתה חושב שדבריך לא יועילו אל תגיד לו, אולי רק תדבר איתו על החשיבות לבוא ולומר זאת בבית הכנסת, שעיקר התועלת היא לזכות אנשים לומר אמן, וזה מה שכתוב ונקדשתי בתוך בני ישראל וכו', אבל אם נראה לך שיועיל, תגיד לו, חבל, יש סוברים שאמירת קדיש לבטלה היא כמו ברכה לבטלה…

  3. רק מוודא שהבנתי
    אם אני חושב שיועיל אם אומר, והם לא יגידו קדיש בעקבות כך, אז להגיד?
    גם אם הם בעקבות דברי לא יגידו בכלל קדיש וגם לא במניין?
    דרך אגב, אם בלי נדר אני מארגן עשרה אנשים מה צריך בשביל שיהיה אפשר, האם מספיק להגיד איזה פסוק תהילים או פרק משניות קודם בשביל שיהיה אפשר להגיד קדיש?
    תודה רבה כבוד הרב

  4. אתה יכול לומר לו, באמת אין כל משמעות למה שהוא עושה, ויתכן שישמע לך אם תאמר לו שזה לא לענין. תנסה לשכנע אותו ללכת לבית הכנסת, אני בטוח שהוריו עשו בשבילו הרבה בחיים, תאמר לו שהיום זה הדבר הכי טוב שהוא יכול לתת להם, שום דבר אחר לא יעשה להם טוב. אם זה לא אפשרי, תביא עשרה אנשים, תלמדו משהו ושיאמר קדיש, אם זה תנ"ך, קדיש רגיל, ואם הלכות וכיוצא בזה, קדיש דרבנן.