משיח בן יוסף

שלום לרבנים למה לא אומרים בטל הטעם לא בטלה התקנה בענין קריאת תרגום בקריאת תורה? 2האם משיח בן יוסף הוא גשמי הוא שזה תקופה האם זה נוגד?3. האם חייב להיות שומר תורה ומצוות? והאם הגרא היתיחס לזה? תודהה רבה!!

תשובה:

שלום רב

  1. על ענין זה נאמר בטל הטעם לא בטלה התקנה, וראה כאן בהרחבה על הסיבה לכך.
  2. האמת ששני הדברים נכונים, מצד אחד יש מושג הנקרא ימות המשיח, והיא תקופה של גאולה, ומצד שני יש גם איש כזה, שכידוע עלול להנזק על ידי כוחות הרע ובמותו לצוות את החיים למשיח בן דוד, ויש שהיו מתפללים עליו שלא ינזק וכו', ענין זה נדון בהרחבה בס' קול התור לרבי הלל רבלין מתלמידי תלמידיו של הגר"א, ואינני בקי בו.
  3. אין ספק שאין כל מקום בעולם הרוחני למי שאינו בעל מעלות רוחניות גבוהות, זה פשוט וברור.
  4. כנ"ל קול התור זה המקור לדעת הגר"א בענין זה [אף שיש שפקפקו בדיוק שבמסירת דעת הגר"א בס' זה].