לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

חציצה בתפילין – דברים העשויים לנוי

אם אני מורח שמן על השיער לאחר מקלחת בערב והשמן מתייבש בבוקר אבל עדיין השיער טיפה שמנוני האם יש בעיה של חציצה בתפילין?

תשובה:

שלום רב

בשו"ת קול אריה הובא בפתחי תשובה ביו"ד סי' קצח דן לומר שדברים הבאים לנוי אינם חוצצים, וזאת על פי הכלל שכל לנאותו אינו חוצץ. אולם להלכה כתב הכף החיים סי' כז ס"ק יח בשם קשר גודל שיש להקפיד גם בדברים הבאים לנוי, וכיון שבתפילין מקפידים אפילו על חציצה כל שהיא, ולא קיים כאן הכלל של מיעוט שאינו מקפיד וכו' [ראה משנה ברורה שם] יש לחשוש לכאורה.