האם מותר לשטוף כלים של הורים חילונים ולתלות כביסה של אמא

שלום וברכה כבוד הרב ותודה רבה על התשובות

1. האם מותר לי לשטוף כלים של ההורים שלא עברו טבילה וחלקם סביר להניח טרפים? גם בעקבות בקשתם וגם בלא בקשתם. הם בדרך כלל לא מבקשים שאשטוף את הכלים שלהם.
2. האם מותר לי לתלות ולשים במכונת כביסה כביסה, שיש בה גם כביסה של אמא?

תודה רבה כבוד הרב
שבוע מקסים

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לרחוץ להם את הכלים, זה לא מסייע לדבר עבירה, שכן הם בכל מקרה יבשלו ויאכלו, זה פשוט חוסך להם את הטירחה לרחוץ בעצמם…

כך גם לגבי הכביסה, אני משוכנע שגם אם לא תכניס למכונת הכביסה את המכנסיים שלה, זה לא ישכנע אותה ללבוש חצאיות…