סמארטפון כשר

ברשותי סמארטפון לא כשר עם סינון רימון הבנתי את חומרת העניין שבסמארטפון לא כשר, אני רציתי לשאול שלוש שאלות 1. האם מותר לי להישאר עם חסימת הרימון על המכשיר ולא לקנות מכשיר כשר חדש 2. אם לא, אז האם הרב יכול להתיר לי סמארטפון כשר אחר כגון: נתיב, עסקן, מגן וכו' 3. יש מכשיר בחנויות הסלולר שיש עליו חותמת "מושגח – מכשיר ללא דפדפן אינטרנט" האם יש להתירו לציבור הרחב והאם יש להתירו לי ספציפית?
יש לציין שאני נער בן 16 חולה במחלה נפשית ונוטל כדורים באופן קבוע הסמארטפון גם נותן לי תעסוקה בזמן החופשי ועוזר לי הרבה פעמים להירגע, אף אם זאת איני רוצה להיכשל במראות אסורים או לעבור עבירה כלשהי. תודה מראש.

תשובה:

שלום רב

רימון לבד זה לא מספיק. אתה יכול להשתמש בעסקן או הדרן או נתיב, אינני יודע מה זה מגן.

רפואה שלמה ובהצלחה רבה.

הצטרף לדיון

9 תגובות

  1. היי רציתי לשאול יש לי מכשיר עם סינון נטספרק בדרגה המחמירה ביותר אני משתמשת במכשיר כיוון שאני סטודנטית ויש לי צורך רב בו חיצונית חוץ ממדבקה הוא נראה כסמארטפון רגיל אבל הסינון שלו באמת מוצלח ואי אפשר לפתוח שום דבר לא מתאים אני קצת מתלבטת אם יש בעיה והאם הסינון הזה טוב מספיק או שצריך נתיב או הדרן תודה.

  2. אין לי אפשרות לפתוח את ההגנה על ידי סיסמא אולי האפשרות היא אצל החברה לא שאלתי אבל הייתי רוצה לדעת אם מומלץ להחליף להדרן או נתיב כדי שלא תהיה עברה אם הסינון הזה לא מאושר

  3. ידוע שגדולי ישראל שהתירו את הסמארטפון התירו בשני תנאים:
    א.בהגנה מרבית. סינון מוכר ומומלץ ב100% (ללא תמונות פרופיל של נשים בווצאפ וכדומה).
    מנסיון מר המפוקחים למינהם ניתנים לפריצה בקלות..
    ב. אין לצאת עם הסמארטפון החוצה משום מראית עין(חילול ד').
    את סעיף ב' ביררתי עם רבנים שונים מוכרים ונוכחתי לדעת שזהו הפסק.
    עזבתי את הסמארטפון לטובת מחשב נייד ומאז… רק ברכה!