ג'ל על השיער בשבת

שלום.
שמתי ג'ל השיער לפני השבת.
האם מותר בשבת להרטיב השיער טיפה במים כדי שהג'ל יחזור ליעילות?

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שלא לרחוץ את הראש בשבת כדי שלא לבוא לידי סחיטת השיער, ומכל מקום גם אם רוחצים, לא לנגב, אלא רק להניח על זה מגבת. ראה כאן את פרטי הענין. בשמן וג’ל נראה שהבעיה חמורה יותר, שכן אני מניח שלא שופכים את המים סתם על הראש… אלא מקרצפים את השיער, ובאופן זה ודאי באים לידי סחיטה האסורה בשבת.

מעבר לכך, אם הג'ל בעין יש בזה חשש ממרח.