מצא עצמו על אם הדרך בערב שבת בשקיעה

בס"ד,
אדם "מתחזק" שנסע לאומן ולא חישב את הזמן נכון , ונמצא שהיה בערב שבת באוטובוס אחר השקיעה , מה עליו לעשות ?

תשובה:

שלום רב

קשה לנתח את הסיפור. ברור שאם היתה אפשרות לרדת בלא שיבוא חלילה למצב של סכנה [באמצע הדרך בלי מקום אירוח מינימלי ובחורף, זה ודאי מצב של סכנה, ובודאי ניתן להקל כשהנהג גוי..] הוא חייב לרדת, למרות שהאירוח במקום זר באיזה מלון נכרי בלי מנין ובלי אוכל נורמלי זה מאוד לא נעים, אבל אין בכך כדי להתיר שום איסור, גם לא מדרבנן, אבל אם היתה סכנה בדבר, אפילו חשש סכנה, כיון שמדובר באיסור דרבנן של זילותא דשבת, והנאה ממעשה שבת של גוי ותחומין וכו', יש להקל שלא ירד.

איך קורה כזה דבר אינני יודע….