מסיבת בת מצווה – סעודת מצווה?

שלום.
האם יש מקור בהלכה לעשות סעודת מצווה לבת 12 שנהית בת מצווה?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

בהלכה אין מקור לעשות סעודת בת מצווה, ואין זה נחשב לסעודת מצווה.

ראה מה שכתב על כך בשו"ת אגרות משה (או"ח ח"א סי' קד):

"בדבר ענין החפצים להנהיג איזה סדר ושמחה בבנות כשנעשו בנות מצוה, הנה אין לעשות זה בבית הכנסת בשום אופן אף לא בלילה, כי בבית הכנסת אינו מקום לעשות דברי הרשות אף בנבנו על תנאי, וטקס של בת מצוה הוא ודאי רק דברי רשות והבל בעלמא ואין שום מקום להתיר לעשות זה בבית הכנסת. וכ"ש בזה שהמקור בא מהרעפארמער וקאנסערוואטיווער (= מהרפורמים וקונסרוטיבים). ורק אם רוצה האב לעשות איזה שמחה בביתו רשאי אבל אין זה שום ענין וסמך להחשיב זה דבר מצוה וסעודת מצוה, כי הוא רק כשמחה של יום הולדת בעלמא".