ברית מילה – היפוספדיאס

שלום הרב
ילד שנולד עם איזה בעיה במקום הברית וחכו שנה כדי שיעבור ניתוח בבית החולים. קורים לזה היפוספדיאס שמקום שמוציא את הקטנים במקום להיות למעלה הוא יותר למטה. עכשיו אנחנו נעשה בבית חולים את בניתוח אבל זה גם יעשה את הברית. ואחרי שבועים נעשה הטפת דם עם מוהל יהודי.
מתי צריכים לברך שהחיינו

תשובה:

שלום רב

כפי שכתבתי בתובה הקודמת, יש לעשות את הניתוח עצמו על ידי יהודי שומר מצוות כדי שהניתוח יחשב כמצות מילה ולא להפסיד את המצוה, ובמקרה כזה גם מברכים שהחיינו ושאר ברכות בשעת הניתוח, ולא צריך הטפת דם ברית. בדרך כלל עושים ברית מילה כרגיל ומשתמשים בערלה לביצוע הניתוח אחר כך. מוהלים מומחים יודעים לסדר בעיה זו על ידי המילה ללא צורך בניתוח וכדאי להתייעץ. אני מצרף כאן את מספר הטלפון של רבי מרדכי אורי אנגלמן שליט"א שהוא אחד המוהלים המומחים ביותר בארץ, גם בחלק הרפואי וגם ההלכתי, להמשך יעוץ, תפנו אליו בדחיפות. 0544523058

אם אינו עונה מיד תשאירו הודעה או תתקשרו שוב, היעוץ כאן ממש הכרחי.

בהצלחה רבה ושירבו שמחות.