טומאה על הידיים בבוקר

שלום וברכה ושבוע טוב,

רציתי לשאול שאלה שמאוד חשובה לי התשובה שלה:

היום מוקדם בבוקר, קמתי ולפני ומבלי נטילת ידיים שחרית, הרכבתי את משקפיי.

לאחר מכן, הורדתי אותם, וחשבתי לעצמי, (ומיד החלטתי שמיד במוצ"ש אשלח לכם את השאלה…) שאיך אני עושה כך, הרי למשל, בזמן התפילה בבוקר (כמובן לאחר נטילת ידיים שחרית וכו') וכשאני עם תפילין וטלית, בטח הרבה פעמים אני נודע במשקפיים באמצע התפילה, וגם לאחריה, וא"כ האם יכול להיות שהמשקפיים נטמאו וא"כ מטמאים את התפילין? עצם המחשבה הזאת מאוד הפחידה אותי, ולכן שאלתי כאן את השאלה הזאת?

2. המשקפיים הם מפלסטיק, האם פלסטיק מקבל טומאה, או שהוא כמו עץ שלא מקבל טומאה??

תודה מראש ושבוע טוב.

תשובה:

שלום רב

הטומאה הזו של שחרית היא רק על מאכלים ונקבי הגוף, ואין כל בעיה לגעת בבגדים בלי נטילת ידים. גם מאכלים ניתן להכשיר על ידי רחיצה שלוש פעמים, ומה שלא ניתן לרחוץ [כמו לחם וכדומה] אפשר בדיעבד לאכול גם אם נגעו בו בלי נטילת ידים, מלבד שיכר – בירה, שבזה הטומאה שורה יותר, ואם נגעו בלי נטילת ידים אין לשתות.

ראה שו"ע ומשנה ברורה בתחילת סי' ד.