רצועות תפילין של ראש מימין ומשמאל

שלום וברכה

אדם שיש לו פצע בצוואר מאחורה איפה שעוברת הרצועה בתפילין

האם יכול לשים את שתי הרצועות לצד השני ? במקום שאחת מצד שמאל ואחת לצד ימין מקדימה
מה המקורות לכך

תודה וברכה

תשובה:

שלום רב

ברור שמעיקר הדין נותנים אחד בימין ואחד בשמאל כמבואר בטור בסי' כז, ומסתבר שיש לכך טעמים על פי סוד, שהרי הפוסקים שם האריכו בביאור שיעור אורך הרצועות האלו וחילקו בזה בין של ימין לשל שמאל, ויש בזה שיטות שונות וכו', אבל ודאי זה לא מעכב בקיום המצוה, כך שאם באמת זה מייסר אפשר להקל, אבל עדיף לחבוש את הפצע ולהניח כדין.

רפואה שלמה ושבת שלום.