רישום נישואין – אם חד הורית / אישור יהדות

שלום,
אני אמא חד הורית , רווקה .
האם אני יכולה להיתחתן ברבנות ?
ואמא שלי יהודיה ואבא שלי רוסי , איזה תהליך אני צריכה לעבור כדי לקבל אישור יהדות .
תודה .

תשובה:

שלום רב,

א. מצד היותך אם חד הורית אין לך כל בעיה להנשא, אם את נישאת לאבא של הילד או שהילד כבר עבר את גיל שנתיים אז את יכולה להנשא לכל מי שאת רוצה. אם את עדיין בתוך השנתיים של הילד ורוצה להנשא למישהו אחר, הדבר מצריך דיון וליבון של המקרה הספציפי שלך. (שו"ע אבה"ע סי' יגאם).

ב. מאחר שאבא שלך אינו יהודי, כאמור את יכולה להנשא לכל אדם, מלבד לכהן (שו"ע אבה"ע סי' ד').

לשאלתך מה את צריכה בשביל אישור יהדות, אני לא יכול לענות כי אני לא יודע איזה ראיות או מסמכים יש לך. אני מבין שההורים שלך לא נישאו אצל רב ואין להם כתובה, שהרי אבא שלך אינו יהודי, לכן עלייך להתמקד בראיות שאמא שלך יהודיה. אם יש כתובה של הסבתא (הורים של אמא) או אם מישהו מבני משפחת האמא נישאה כאן ברבנות (כלומר, אחותה, בני דודים דרך האמא וכד'), זה גם מהווה ראיה ליהדות. אם אין לך דבר כזה, צריכים לבדוק במסמכים, איזה מסמכים יש לך המעידים על יהדותה של אמא. ישנם עוד כמה פרמטרים שבתי הדין משמשים לבירור יהדות, ומאחר שאני לא יודע איזה דברים יש בידייך קשה להשיב על כך.

הרבה הצלחה