האם הנתבע יכול להתנות את הופעתו בבית הדין בתנאי שהתובע לא יבוא עם עורך דין?

שלום רב
ראובן תובע את שמעון בדין תורה בבית דין. שמעון מתנה את הגעתו לדין תורה בתנאי ששני הצדדים לא יופיעו לדין תורה בליווי עורך דין או טוען רבני אלא כל אחד יכין טענותיו ויטען ישירות לבית דין. ראובן טוען שהסיטואציה לא נעימה לו ולכן מעדיף שאחר יטען במקומו. לטענת שמעון קרב של עורכי דין וטוענים מקומו בערכאות והוא אינו מוכן לגשת לדין תורה באופן זה. אם ירצה ראובן עם עורך דין שילך לערכאות. האם מותר לשמעון להתנות תנאי זה? יישר כוחכם על האתר המועיל!

תשובה:

שלום רב,

כיוון שראובן הוא התובע הוא יכול לכתוב הרשאה לטוען שלו ואין שמעון יכול למנוע מהטוען לבוא לבי"ד לטעון.