שימוש בקופת צדקה כקופת חסכון

שלום כבוד הרב,
סליחה מראש על אורך השאלה.
בבית שלי יש קופת צדקה, שמתי בה כמה שטרות, והמשפחה שלי אומרת ״אנחנו מקווים שזה לא לצדקה״ הכוונה שזה הרבה מידי בשביל לשים שם, אז אמרתי להם שזה כסף שלי ושפשוט לא הייתה לי קופה אז שמתי שם.
נגיד ואני רוצה ללכת לקניון ואני מבקשת מההורים שלי כסף הם אומרים לי שיש לי שם ושאני יקח משם, בנוסף לפעמים בני המשפחה לוקחים משם כסף.
אני לא יודעת מה לעשות, כל פעם שאני צריכה כסף הם אומרים לי לקחת משם וקראתי שאסור להוציא מקופת צדקה. לפני כמה זמן היה שלוש שקל ליד הקופה ושאלתי מי לקח לי (אבל זה לא לי זה מהקופה פשוט לא רציתי שהם יחטאו) ואז אחד מבני המשפחה אמר שאני קמצנית אבל לא בצחוק בקטע ממש רציני, עצבני ומאוכזב.
מה עליי לעשות?

תשובה:

שלום רב

לא הבנתי כל כך את השאלה. אם אכן הכוונה לצדקה והקופה הזו משמשת כקופת צדקה, כיון שנתת את הכסף לצדקה, זה שהתביישת ואמרת לא וכו' זה שום דבר, ואסור להשתמש בכסף הזה, אבל אם באמת למרות שכתוב על הקופה קופת צדקה השימוש שלה הוא כקופת חיסכון, אין שום בעיה. במקרה שהכוונה היתה לצדקה יש לומר באומץ לכולם, אולי טעיתי שנתתי סכום כזה לצדקה, אבל למעשה אסור להשתמש בו.

בהצלחה רבה ויום נעים