כיסוי מזוזה בשעת התשמיש

שלום רב,
האם זה נכון שבשעת התשמיש צריך לכסות את המזוזה? אם כן- אשמח למקור.
בתודה,

תשובה:

שלום רב.

אכן צריך שני כיסויים שאחד מהם הוא לא מיוחד למזוזה. לכן כדי שלא ייחשב כיסוי מיוחד שיצטרכו ליתן מעליו כיסוי נוסף, אפשר לעטוף את המזוזה בנייר וליתן את המזוזה כך בתוך הבית שלה, ובכך נחשב ב’ כיסויים ואין צריך עוד כיסוי (בתנאי שאחד מהכיסויים לא שקוף). הניילון הנעשה לשמירתה מלחות לכאורה נחשב כיסוי המיוחד לה שלא די בו. במקרה שלא עטפו בנייר יש לכסותה במשהו בשעת תשמיש.

כמובן אם כשהדלת נסגרת המזוזה מחוץ לחדר אין בעיה…

מקורות:

משנה ברורה סי’ מ’ סק”ז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. דעת הרב עובדיה בהליות עולם ע"פ הב"י בהלכות מזוזה שכיוון שהמזוזה ניתנת בד"כ למעלה מעשרה טפחים אינה צריכה כיסוי כלל אלא מהיות טוב יש לכסותה בכיסוי אחד. ויקטור בוחניק רחובות.