בהסכם הגירושין מופיע שהבעל פורע את החובות והגיע חוב שלא היה ידוע

שלום לכבוד הרב התגרשנו לפני כשנה בהסכמה על הסכם הגירושין בבית הדין הרבני שבו הוסכם שכל החובות שרשומים על שמותינו יחד הוא אמור לשלם. במהלך השנה התגלה לשנינו חוב בחברה סלולרית כנראה כתוצאה מאובדן המכשיר שדרך אגב היה ברשותו של בעלי לשעבר (הקו על שם שנינו) ונפרץ ע"י מי שמצא אותו ונעשו בו שיחות באלפי שקלים. השאלה שלי היא זו: האם הסכם הגירושין חל גם על מקרה\חוב כזה?

תשובה:

שלום רב,

קשה להשיב על שאלה זו בלי לראות את הסכם הגירושין בדיוק מה הוא מכיל. אני מניח שאם החוב עצמו נוצר לאחר חתימת ההסכם כנראה שהחוב רובץ על שניכם. ואם החוב עצמו נוצר קודם לכן אלא שלא ידעתם על כך, יש לעיין היטב בהסכם כדי לקבוע מה ההלכה בזה. אבל בכל מקרה כדאי לעיין בהסכם בכדי למנוע טעויות.

בהצלחה