מחשבה בלב נחשבת כנדר?

שלום הרב ירוחם. כרגע אים הרב שלי בישיבה רב קדוש וברוך ה' אנו בקשר טוב אבל יש לו הרבה שיעורים ביום והוא גם כותב ספרים ויש לו בית מידרש וגם שאני מיתקשר בקיצור נפקא מינה קשה ליתפוס אותו רק בנושא הגרות מיכיוון שאני איתך הרב בנושא אמרתי שהסכם אותו אחת ולתמיד בס"ד. אני בגיור האחרון לו זוכר אים זה היה ליפני הטבילה כימעט בטוח בזמן קבלת המיצוות הזכרתי את נושא האינטרנט ואמרו לי כימדומני או לו להישתמש או עדיף שלא תיכנס ביכלל לשם ובאמת שאמרו לי באותו זמן חשבתי בליבי וקיבלתי על עצמי שלא הכנס אפילו לישאול אותכם. אבל אחרי זה אני זוכר עלו לי מחשבות ואמרו לילמוד מיצוות מעשר כמו שצריך ואז הייתה לי גם עוד באותו יום קושיא על הגיור.. אז ניכנסתי. שאלתי היא האים זה נחשב כנדר שאמרו לי להיכנס וחשבתי בליבי שלא הכנס? ואחרי זה ניכנסתי.. והינה גם עכשיו אני מישתמש באיטרנא ברוך ה' רימון מוגן אבל עדיין זה נחשב שאני עובר על נדר או לא?

תשובה:

שלום רב

נדר בלב אינו נחשב לכלום. צריך "ביטוי שפתים" – דיבור [למעט נדרי צדקה שנחלקו בכך הפוסקים, ראה פרטי דין זה בשו"ע יו"ד סי' רנח].