לתרומות לחץ כאן

שימוש בכיור אחד לחלבי ובשרי

שלום כבוד הרב,
בבית שלי יש רק כיור אחד, ושמים בו כלים בשריים וחלביים ביחד. בנוסף בן המשפחה שרוחץ כלים הוא רוחץ אותם ב-50 מעלות. אני יודעת שזה לא נשמע הגיוני אבל הוא טוען שקר לו בידיים.
האם לא כשרים?

תשובה:

שלום רב

אם אכן הוא רוחץ אותם בחמישים מעלות זו בעיה, שכן זה חום שהיד סולדת בו, ואני מבין שבכיור יש שיירי בשר וחלב יחד והם מתבשלים על ידי המים ואוסרים את הכלים. אבל מסופקני האם יש אמת בדבריו, כדאי לבדוק זאת, כמו כן כאשר יש ספק לגבי כלי מסוים אם נרחץ כך, יש להקל אחר 24 שעות שהיה ללא שימוש [כמובן אם הוא עושה זאת בדרך קבע זה לא יעזור]. בקיצור יש לעורר אותו שלא תוכלו להשתמש בכלים אם כך יעשה…

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל