שימוש בכיור אחד לחלבי ובשרי

שלום כבוד הרב,
בבית שלי יש רק כיור אחד, ושמים בו כלים בשריים וחלביים ביחד. בנוסף בן המשפחה שרוחץ כלים הוא רוחץ אותם ב-50 מעלות. אני יודעת שזה לא נשמע הגיוני אבל הוא טוען שקר לו בידיים.
האם לא כשרים?

תשובה:

שלום רב

אם אכן הוא רוחץ אותם בחמישים מעלות זו בעיה, שכן זה חום שהיד סולדת בו, ואני מבין שבכיור יש שיירי בשר וחלב יחד והם מתבשלים על ידי המים ואוסרים את הכלים. אבל מסופקני האם יש אמת בדבריו, כדאי לבדוק זאת, כמו כן כאשר יש ספק לגבי כלי מסוים אם נרחץ כך, יש להקל אחר 24 שעות שהיה ללא שימוש [כמובן אם הוא עושה זאת בדרך קבע זה לא יעזור]. בקיצור יש לעורר אותו שלא תוכלו להשתמש בכלים אם כך יעשה…