ג' חודשי הבחנה בגיורת שנשואה ליהודי עוד לפני גיורה

שלום הרב.
בשו"ע בהלכות גרים מובא שגר ואשתו שנתגיירו צריכים הפרשה של ג' חודשים להבחין בין זרע שנזרע בקדושה ללא.
האם הדבר נהוג היום הלכה למעשה?
האם שהבעל יהודי הדין כנ"ל?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

חיוב הבחנה ודאי נוהג גם היום. ללא כל ספק. (יש נידון בפוסקים באופן שהיא מביאה בדיקות שאינה בהיריון או שהיא בהיריון האם גם אז צריכים ג' חודשי הבחנה ראה כאן וכאן.

לגבי יהודי שנושי לגויה האם גם בזה שייך ג' חודשי הבחנה, מן הסתם כן, שהרי הסיבה לג' חודשים אלו הוא כדי להבחין בין זרע שנזרע בקדושה לבין זרע שנזרע שלא בקדושה, וזה ודאי שייך גם באופן שהאב הוא יהודי. ראה גם באוצר הפוסקים אבה"ע סי' יג סעי' ה' שהביאו כמה פוסקים בסגנון זה.