קידוש בחדר אוכל בבית מלון ברוב עם

בס"ד,
מעשים שבכל יום שמשפחות עושות קידוש בבתי מלון ומתקבצים כמה משפחות שומרי תורה ומצוות ושומרי מסורת במידות שונות לעשות קידוש בליל שבת .
מה הנכון לעשות, האם יעשה אחד קידוש ויוציא את השאר מדין "ברוב עם " או שלא נאמר בדבר זה "ברוב עם " ?
ממה כדאי להזהר מראש ?

תשובה:

שלום רב

יש בהחלט הידור לעשות ברוב עם, אבל יש להזהר, לפעמים על ידי כך לא כולם שומעים את הברכה היטב, ויש מפסיקים בדיבור וכו' וכו', אם יש חשש מכשול עדיף שכל משפחה תעשה לעצמה, אבל אם אין חשש, אדרבה. ראה משנה ברורה בסי' ח שבכל הברכות יש ענין של ברוב עם [אלא שמה שלא צריך את השני עדיף לברך לבד כיון שיש חשש שלא ידע לברך יפה, ורק בקידוש או המוציא של שבת שי שענין של יין ולחם משנה, נהגו לברך ברוב עם].