הלוואה ללא עדים

שלום רציתי לשאול בהלוואה פוסק השולחן ערוך שצריך עדים רציתי לדעת שמעתי פעם שאפשר לפטור את זה על ידי שאומרים מתנה על מנת להחזיר האם זה נכון? ואם זה נכון אז למה יש בעיה של ריבית בכה"ג אם אפשר מקורות לדבר תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

בפועל הציבור לא מקפיד על כך שלא להלוות בלי עדים, ביישוב המנהג עיין פרי יצחק ח"א מח ובערוך השולחן כתב שבמאמינים זה לזה וסומך עליו אפשר להקל .

ומה ששמעת אינני מבין למה הכוונה