בדיקת אוטרא סאונד וגינלי על ידי רופא

שלום רב,
רציתי לשאול על אשה בטיפולי פריון. היא צריכה לעשות בדיקות אולטראסאונד כל יומיים בערך מתחילת הווסת. השאלה היא האם מותר שרופא נשים יבצע לה את הבדיקה כשהיא במחזור – הבדיקה היא אולטראסאונד ווגינלי- אם אין רופאה ויש רק רופא תורן האם זה מותר?
דבר שני- אם היא איתו בחדר לבד, הדלת לא נעולה אלא רק סגורה ובנוסף היא במחזור וגם זו בדיקה פולשנית האם מותר? הבעל לא יכול להיות נוכח
מכיוון שלא יכול להפסיד ימי עבודה כל פעם. מכיוון שאין ברירה והיא חייבת בביצוע הבדיקות, האם יש מקום להקל?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

אם אין ברירה ויש אפשרות שאחות תכנס באמצע, יש להקל. אבל אם אין אפשרות שמישהו יכנס באמצע יש כאן בעיה של יחוד. בכל מקרה יש לנסות להשתדל שהבדיקה תעשה על ידי רופאה.

בשורות טובות ובהצלחה!