איסורי השחתת פאה וזקן

שלום כבוד הרב

האם מותר לגלח במכונה מותרת ע׳׳פ ההלכה,(כמובן באופן שלא מגלח את השערה עד השורש)את איזור הסנטר כולו(כולל הזקן שנמצא מתחת לשפה) ואיזור הלסת התחתונה כולה עד לעצם האוזן(מהלסת למעלה לאוזן)? או שצריך להשאיר אורך כמו שמשאירים בפיאות,אורך של 5 מ׳׳מ.במילים אחרות שאלתי האם יש עוד מקום באיזור הפנים שצריך להשאיר אורך שערה של 5 מ׳׳מ כמו בפיאות או שחוץ מן הפיאות אפשר לגלח כל איזור בפנים פחות מ5 מ׳׳מ-
העיקר לא מהשורש ולא בהידוק לפנים.

תשובה:

שלום רב

אני מניח שכבר ראית יהודים תלמידי חכמים שמגלחים את זקנם, אבל כמובן זה צריך להיות על פי הלכה, במשחה או במכונה כשרה. אינני יכול להמליץ לך על מכונה, כיון לפנות לבית ההוראה של הרב גרוס בבני ברק שהוא נותן הכשר על מכונות גילוח והוא ידע לומר. אין להשתמש במכונה ללא כשרות מוסמכת ומהודרת.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כן הרב מחילה אבל לא ביקשתי המלצה למכונה אני כבר משתמש במכונה מוכשרת ומהודרת, רק שאלתי אם יש עוד נקודה בפנים חוץ מהפיאות שליד האוזן,שצריך לשמור על אורך של 5 מ׳׳מ שערה.או שחוץ מן הפיאות אפשר להתגלח רגיל פחות מ5 מ׳׳מ
    בכל איזור הפנים(לפי ההלכה כמובן- לא מהשורש ולא בהצמדת המכונה לעור)