עלייה לתורה בבר מצווה

שלום רב כבוד הרב..
נער שביום הבר מצווה שלו (יום שני) מניח תפילין ועולה לתורה בכותל. האם גם ביום שבת עליו לעלות לתורה, או שביום זה מספיק? כמובן סעודת מצווה תהיה ביום שני. תודה על תשובתך.

תשובה:

שלום רב

אין חיוב לעלות לתורה, אבל כך הוא מנהג ישראל וזה מנהג יפה שכדאי לקיימו. מנהג בני אשכנז בדרך כלל לעלות לתורה בשבת שלפני הבר מצוה לעליית מפטיר, ובני ספרד נהגו לעלות בשבת שאחרי תאריך הבר מצוה.

עיקר העיקרים להקפיד על שמירת המצוה בהקפדה כיאות, לא להפסיד יום אחד בלי תפילין חלילה וכו' וכו'…

מזל טוב ורוב נחת!