קנה טבעת לקידושין והוא חושש שמא זה מזוייף

בעז"ה אנו עומדים להתחתן אני וארוסתי והחלטנו לעשות את הקידושין ברבנות , וארוסתי הסכימה לקנות טבעת זולה עשויה גולדפילד
א) ידוע שיש בטבעות אלה חיקויים לא אמיתיים שיכול להיות ציפוי מפלסטיק או שהיא באיכות נמוכה וזה לא מצדיק את המחיר האמיתי שמשולם עליה הודות לזיוף . אם לאחר מכן התברר למפרע שזה היה זיוף האם זה בעיה בקידושין?
ב) ידוע שגולדפילד אמיתי נשחק גם כן עם הזמן היות ואינו זהב אמיתי האם גם בכך ישנה בעיה?
ג) האם אפשר לפתור את זה בצורה של הודעה מראש לאישה שהיא תיקח את הסיכון שזה יכול לקרות ?
ד) איך אפשר לדעת שזה באמת שווה פרוטה?
ה) והאם שווה פרוטה הולך עפ"י שווי המחיר של הצרכן או של היבואן או של הייצור?
תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

לגבי שווי פרוטה אתה יכול להיות רגוע… זה יותר משווה פרוטה. לגבי שאלתך האם יכול להיות זיוף, אכן יתכן. לכן הצעתך לומר שבכל מקרה היא מתקדשת זה מצוין אבל גם אתה צריך להחליט עם עצמך שגם במדה שיש זיוף אינך רוצה להחיף או להחזיר את הטבעת המזויפת למוכר, ובכך זה בעצם יהיה שלך. ראה בחו"מ סי' רלב שאם הוא מודע לכך שיכול להיות מקח טעות והוא מוחל המקח חל. וראה גם בסי' רכז סעי' ד'. לכם אם אתה והיא מודעים לכך שזה יכול להיות חיקוי אין בזה בעיה.