מה קודם – אשר יצר או בורא נפשות?

בס"ד
מי יצא מבית הכסא, נטל ידיו ומיד שתה מים, האם יברך סמוך לשתיה בורא נפשות או שקודם יברך אשר יצר ואח"כ בורא נפשות?

תשובה:

שלום רב

ראשית חשוב לומר שאותו אדם נהג שלא בסדר, היה עליו לברך אשר יצר לפני השתייה.

ולעצם הענין נראה שנחלקו הדעות: במגן אברהם סי' קסה ס"ק ג כתב בשם מהרש"ל שאשר יצר קודם כיון שהיא ברכה תדירה יותר, ובמשנה ברורה בסי' ז הביאו, אולם במור וקציעה שם תמה עליו מנין לקח שאשר יצר תדירה יותר [ונראה שבזמנינו בורא נפשות יותר תדירה, אנשים אוכלים ושותים כל הזמן…], ולכן כתב שמה שסמוך להנאה יש לברך קודם, במקרה שלך, בורא נפשות.