לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טלטול ציפ אלקטרוני של מקווה בשבת

לכבוד הרבנים הגאונים

לענין ציפ ( דהיינו עיגול פלסטיק)המשמש ככרטיס כניסה מגנטי למקווה וכן יש למעליות

מה דינו לטלטול בשבת
האם ניתן להסתמך שראוי לצור על פי צלוחיתו דהיינו אם נאבד פקק של יין יכול תשתמש מכסה עד שימצא ובזה די שלא יחשב מוקצה
ואו כשנמצא בתוך צרור וטלטול אגב שאר הצרור

תשובה:

שלום רב

יש להוציא אותו מהצרור לפני שבת.

אין כל מקום לנושא של לצור על פי צלוחיתו, שהרי לפי סברא זו ביטלת לגמרי את המוקצה של כלי שמלאכתו לאיסור… אינני יודע מנין לקחת סברא זו.

בשעת הדחק כאשר לא הוצאת לפני שבת תוכל לטלטל אותו באופן שלא תחזיק בו אלא רק במפתחות המותרים בשימוש, אולם לכתחילה יש להוציאו לפני שבת, ראה כאן מה שכתבנו בזה.