ברכה על הנאת מעיים ללא הנאת גרון

לרבני אתר דין שלום. אני נוהג לפעמים להנביט קטניות ולאכלם בתור נבטים. עד אז הייתי מברך עליהם אדמה. לאחרונה אולי בראשי מחשבה מדוע לברך עליהם? הרי אני לא אוהב את הטעם שלהם ולכן אני לא נהנה מהאכילה (אוכל אותם כי זה מזין). האם אני צריך לברך עליהם או שלא צריך?

תשובה:

שלום רב

חייבים לברך על הנאת המעיים גם אם אין בכך הנאת גרון, רק במים שאין בהם כל תועלת לגוף כאשר אינך צמא לא מברכים כאשר הכוונה רק לבליעת כדור וכדומה. או כאשר האכילה היא בעל כרחו של אדם וגם אינו נהנה ממנה.

ואגב אינני יודע כיצד אתה מנביט, על ברכה על גידולי מים ראה כאן.

מקורות:

ראה שו”ע הרב סי’ רד סעי’ טו.

הצטרף לדיון

תגובה 1