איך מעשרים לימונים שגדלו בגינה

שלום הרב!
חבר הביא לי לימונים מהעץ.
כיצד אני מעשר אותם (אני מכיר את הנוסח) אך איני יודע איך עושים זאת בפועל? מה צריך לברר לפני? וכדומה.

תשובה:

שלום רב,

במקרה זה הלימוים הם טבל ודאי. תוכל לראות כאן כיצד מפרישים תרומות ומעשרות. בנוסף, רצוי וכדאי שתהיה בקשר עם אחד המכונים המחזיקים “קרן מעשרות” המסייעת לצרכנים להיות מנויים על מטבע לחילול מעשר שני, ולבצע באמצעותם הסכם עם לוי או הסכם עם עני.

תוכל לקבל פרטים נוספים, עזרה וייעוץ במכון למצוות התלויות בארץ בטלפון 08-9214829 או באתר המקוון של המכון:www.hamachon.co.il