עלייה לתורה בפסוקי דזמרא וברכות קריאת שמע

שלום לרבנים רציתי לדעת מה ההבדל שכהן שבק"ש לא עוולה לתורה אבל בפסוקי דזמרא עולה לתורה הרי כאן עוסק במצווה ופטור מהמצווה? תודה מראש!

תשובה:

שלום רב

הנקודה אינה דין עוסק במצוה פטור מן המצוה, אלא שיש חילוקי דינים לענין הפסק בתפילה בין פסוקי דזמרא לברכות קריאת שמע.דין עוסק במצוה לא שייך כאן, כיון שלא מדובר כאן על הצורך בקיום מצוה אלא על הצורך למנוע את בזיון הקריאה, ולכן גם חילקו בזה הפוסקים בין אם קראו כבר בשמו או לא, ראה בהרחבה במשנה ברוטרה בסי' קלה ס"ק יז ושם ס"ק כו.