תפילות בבית האבל במשך השנה

למה עושים מנין בבתי אבלים לכאורה עדיף להתפלל בבית הכנסת אז אולי עדיף לבטל מנהג זה? תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

אני מבין שאין כוונתך לימי השבעה שאז חובה לעשות מנין בבית האבל כיון שאינו יכול לצאת לבית הכנסת וגם סגולה היא לנפטר, אלא כוונתך למנהג חלק מקהילות ספרד להתפלל במשך כל השנה בבית האבל בליל שבת וכדומה, ומנהג זה יש שאכן התרעמו עליו מהטעם שהזכרת.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. מצוה להתפלל בבית הנפטר אפילו אם אין שם אבלים בכלל [וכגון שמת ערירי], זה עושה לו נחת רוח ועילוי נשמה, ראה רמ”א סי’ שפד סעי’ ג, והגה’ רעק”א שם, וראה בדעת תורה שם שהנשמה אין לה ניחומים אלא בתפילות שמתפללים שם.