קידה בשיעור ריקוד לאות תודה

שלום וברכה
האם מותר לעשות קידה בשיעור ריקוד כתנועה של מחווה של תודה.כסיום לשיעור כחלק מתודה למורה תודה לתלמידות ולהביע זאת בתנועה ?
וכמובן האם בסוף מופע מותר לעשות קידה .
כמובן הקידה היא תנועה של הרכנת הראש עד לגובה הכתפיים ולא כפיפה שלמה של כל הגוף עד גובה האגן .

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה, הקידה הזו אינה השתחויה לא מדאורייתא ולא מדרבנן, אלא הבעת כבוד.

מקורות:

ראה במשה ברורה בסי' קלא, שבדין השתחויה יש שנתי הגדרות: השתחויה ממש האסורה מהתורה, היא שכיבה בפישוט ידים ורגלים כמו שהיו עושים בבית המקדש. קידה, היא כריעה על הברכים כאשר הפנים נוגעות בקרקע. כל אלו אסורות על אבן משכית גם כשכוונתו לשם ה' יתברך, לכן כאשר אנחנו משתחוים בראש השנה וביום הכיפורים שמים משהו מפסיק בין הפנים לקרקע [גם הסבת פנים מועילה אבל המנהג כנ"ל]. אבל מכל מקום אלו עניני ההשתחויה, קידה בראש כשאין כוונה להשתחויה אין בה איסור.