כיבוי חנוכיה בנשיפה

בס"ד,
מה הטעם שיש רבים שנזהרים שלא לכבות את נרות חנוכה בנשיפה של אויר ?
האם שייך שאסור לכבות גם ע"י רוח שתעשה באמצעות מניפה ולאו דווקא באמצעות הפה ?

תשובה:

שלום רב

בכלבו סי’ קיח כתב שכיבוי נר בנשיפה יש בו סכנה, וכן הובא בבן איש חי שנה ב פ’ פנחס אות יח מהאר”י הק’, וראה כף החיים יו”ד סי’ קטז ס”ק קטו שיש שלא נזהרים בזה בנר של מצוה, משום “שומר מצוה לא ידע דבר רע”.

באופן כללי, כיון שיש סוברים היום שהשיעור של עד שתכלה רגל מן השוק הוא מאוחר בלילה, לא כדאי לכבות את הנרות לאחר חצי שעה, ועדיף לתת להם לדלוק עד תומם.

בהצלחה