ישראל במקום כהן במנין מצומצם וקבוע

שלום וברכה,
לשיטת הספרדים, במקום העבודה במניין מצומצם וקבוע יש כהן ואין לוי. האם זה אומר שאותו כהן יעלה בכל פעם את שתי העליות הראשונות? אזי 4 עליות בשבוע במשך כל השנה?
או שניתן לעלות ישראל במקומות בכדי לגוון ולזכות את האחרים?
נא לענות לשיטת הספרדים בדרכו של הרב עובדיה שליט"א

תשובה:

שלום רב

במצב דחוק כזה, המיקל לסמוך שהכהן יקבל עלייה רק בחלק מהפעמים, ובשאר הפעמים ימחל על כבודו ויצא לחוץ בשעה שקוראים את הראשון לתורה, יש לו על מי לסמוך.

מקורות:

ראה שו"ת יביע אומר ח"ו סי' כג. וע"ע שו"ת אגרות משה ח"ב סי' לד, שו"ת מנחת יצחק ח"ב סי' מא, שו"ת שבט הלוי ח"ח סי' כה, ועוד רבים. ומכל מקום לדעתי לפחות פעם בשבוע יתנו עלייה לכהן.