‏מצות חסד בפעולה שמקבלים עליה תשלום

‏האם בפעולות יומיומיות, כגון יצירה אל העבודה להתפרנס או עשיית שיעורי בית עם הילדים, שאני עושה ממילא, יש מצוות עשה של חסד אם אני מכוון לכך? מתי צריך לכוון לשם זה? לפני שמתחילים?

תשובה:

שלום רב

כאשר הכוונה שלך היא גם למצוה, גם אם כוונתך גם לפרנסה זו עדיין מצוה, כך מבואר בהרחבה בביאור הלכה בסי' לח ד"ה הם ותגריהם. ואכן חבל, שהרבה מאדו אנשים עושים דברים טובים, ואילו רק יכוונו לשם מצוה יזכו שכל ימיהם יהיו מלאים במצוות חשובות!

כוונה זו יכולה להעשות בכל עת שאתה יושב עם תלמיד, לאו דוקא בשעת חתימת החוזה…