נר חנוכה למי שמדליקים עליו בביתו

שאלה בעינין הדלקת נרות חנוכה.

אני יוצא מהבית בבוקר ובעת ההדלק יהיה בבית של ביתי ; בבית שלי נימצאת אישתי והילדים מעל גיל בר מצווה. אני לא הגיע הביתה לפני חצות.

האם צריך להדליק בשעת ההדלקה איפה שאני נמצא ודי בזה שבבית מדליקים נרות, או יש עינין של שליח ולכן שהבן שלי ידליק יצתרך לחשוב להוציא אותי.

תשובה:

שלום רב

אתה יכול לצאת ידי חובה בהדלקה של הבן שלך, בתנאי שאתה רואה את ההדלקה והנרות בבית בתך. לא צריך ממש מינוי שליחות אלא העיקר שלא יחשוב שהוא מדליק רק לעצמו אלא עבור כל בני הבית, נר איש וביתו. ראה שו"ע סי' תרעז סעי' א. כמובן שהמצב הזה אינו לכתחילה בפרט אם אתה אשכנזי, שהרי אתה מפסיד את דין המהדרין.