לפני עוור במכירת דירה עם מערכת מים חשמלית

שלום לכבוד הרב
בבניה ירוקה מצוי שבונים בניני מגורים עם מערכת מים חשמלית.
כלומר יש מאגר מים מתחת לכל בנין (לצורך כיבוי אש) ומהמאגר הזה כל דירה מקבלת מים ע"י משאבה חשמלית.
האם מותר למכור דירה כזאת ליהודי מבלי להודיעו שיש איסור לפתוח את המים בשבת?
אשמח מאד למענה, תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

לדעתי חובה גמורה להודיע לקונה שכך הם פני הדברים, הן משום דין לפני עיורלא תתן מכשול, שהרי הוא לא יודע שאסור לו לפתוח את הברז בשבת והוא עשוי להכשל כל ימיו בחילול שבת, והן מצד דיני המקח, אדם דתי ודאי לא יכול לרכוש כזו דירה ואם לא מודיעים לו על כך זה עשוי להיות מקח טעות [תלוי באפשרויות השינוי].

יום נעים וחנוכה שמח.