הדלקת נרות חנוכה בשעה מאוחרת

לרבני אתר דין שלום.
אני גר אצל אמא שלי. במהלך ימי החנוכה הדלקנו חנוכיה אחת, אנ הייתי מברך ואמא שלי מקשיבה לברכות. הלילה (נר רביעי) חזרתי הביתה בשעה מאוחרת (22:20) אמא שלי ברכה והדליקה נרות כשלא הייתי (לא כיוונה לפטור אותי). אז כשהגעתי הביתה הדלקתי ללא ברכה. האם עשיתי את הדבר הנכון? ואיך זה משפיע על שאר הימים, גם להדליק ללא ברכה?

תשובה:

שלום רב,

אמא שלך היתה צריכה להדליק גם עבורך. אבל לאחר שהיא התכוונה שלא לפטור אותך, אתה עשית את הדבר הנכון שהדלקת בלא ברכה ראה במשנה ברורה סוף סי' תרעב שכתב על מי שבא לביתו מאוחר לאחר שבני ביתו ישנים שאינו מדליק בברכה. לגבי שאר הימים בחנוכה כמובן שאין לזה כל השפעה.

הצטרף לדיון

תגובה 1