הדלקת נרות חנוכה במלון כאשר אחד מבני המשפחה נשאר בבית

שלום.
רציתי לשאול לגבי חיוב הדלקת נרות חנוכה.
המשפחה נמצאת בבית מלון ובת אחת נשארה בבית.
מי חייב בהדלקה? (אנחנו משפחה ספרדית)
המשפחה רוצה להדליק גם במלון בברכה האם זה אפשרי? ואם הם עושים זאת בכל מקרה מה הדין של הבת שנשארה בבית?
תודה וחנוכה שמח

תשובה:

שלום רב

אתם יכולים להדליק נרות במלון והיא צריכה להדליק נרות בבית. היא ודאי אינה יוצאת בהדלקה שלכם כיון שהמלון אינו בית עבורה, ואתם יכולים לכוין שלא לצאת ידי חובה בהדלקתה.

ראה שו"ע סי' תרעז סעי' א ובמשנה ברורה שם, וראה עוד כאן מה שהבאנו בזה בהרחבה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום רב,
    זה מחלוקת באחרונים האם אפשר לכוין שלא לצאת בהדלקת נר חנוכה של אביו כדי שהבן ידליק גם בעצמו. לדעת הרב עובדיה והרב משה לוי זה לא אפשרי. לדעת הרב משאש והמשנ"ב זה אפשרי. ונראה שההולכים בדעת הרב עובדיה כיוון שהבת מדליקה נרות בבית (והחיוב לרוב הפוסקים בהדלקת נרות חנוכה זה בבית)אז הם יכולים להדליק במלון אבל בלי ברכה או ישתתפו בפריטי וישמעו הברכה מאדם אחר ויענו אמן. בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.