ביטול בפירות ערלה / ערלה בלימון

ב"ה
יש לי כמה תפוזים ולימונים שהם ספק ערלה המוכר טוען שיש כשרות וזה לא ערלה וכו בינתים לא השתמשתי בהם אבל אמי בטעות סחטה מעט מהלימון אל תוך הסיר, האם כל התבשיל אסור לאכילה?
קראתי איפה שהוא שלימון מוציא פירות לאחר שלש שנים.
א"כ זה ספק ספיקא?
וגם שהמיץ בטל בשישים לגבי הסיר, נכון?
בקיצור לאר כל הנ"ל מותר לאכול מהסיר?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב

ודאי שיש בזמנינו חשש ערלה בלימונים, ואדרבה, יש צורך בהשגחה קפדנית, כיון שעל אותו עץ עצמו יש לימונים שחונטים בזמנים שונים, ויש צורך לבדוק היטב מאיזו שנה כל לימון!

ערלה אינה בטלה בשישים אלא במאתיים!

לימון הוא דבר שבא לטעם ויש כלל שמלתא דעביד לטעמא – דבר שבא לטעם כמו תבלין, אפילו באלף אינו בטל.

לכן יש להכשיר את הסיר והמאכל אסור.

בהצלחה רבה וחנוכה שמח.