סופגניות שהתחממו מאור הנרות של חנוכה

בס"ד,
אם חיממו סופגניות על כיסוי מתכת של החנוכייה האם מותר ליהנות מזה ?

תשובה:

שלום רב

עוד קודם שנדון האם איסור השימוש בנרות חנוכה הוא גם בחום שהופק מהם ועבר לחפץ אחר – הפח, כאן הרי מדובר בדיעבד שכבר נעשה הדבר, ובזה נראה פשוט שהשימוש הוא שאסור ולא ההנאה הבאה בעקבות השימוש, לא מצינו גזירה שלא להנות בדיעבד מהשימוש כפי שמצינו במעשה שבת. לכן גם אם אסור להניח שם את הסופגניות, בדיעבד שנעשה הם מותרות באכילה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. בס"ד,
    הגר"י זילברשטיין שליט"א נשאל כן בשיעור כ"ו כסליו תשע"ז , והשיב שצריך לחשוב.
    "אני חושב שזה מעוות לא יוכל לתקון, כך נדמה לי "